Zapada si gerul se muta in Banat. Cum se pregatesc autoritatile sa lupte cu nametii

01-02-2012 15:22


iarna, zapada, deszapezire

Meteorologii anunta ninsori inca de maine seara, iar de vineri, cantitatea de zapada care va cadea in Vestul tarii va considerabila. Stratul de omat care se va depune va ajunge chiar si pana la 15 centimetri.

 

Vestea buna este ca in vestul tarii nu vom avea parte de viscol. Din 5 februarie insa, temperaturile vor scadea brusc. Pe timpul noptii se vor inregistra chiar si -16 grade Celsius. Vremea rea va tine pana pe 11 februarie, cand meteorologii anunta o usoara incalzire.

Astazi, la primarie s-au intalnit intr-o sedinta, alaturi de primarul Gheorghe Ciuhandu si viceprimarul Adrian Orza, reprezentantii Retim, ADP, RATT, Politia Locala, Politia Rutiera, Directia de Mediu, Compartimentului pentru Situatii de Urgenta si Holticultura. Fiecare a fost instruit sa aiba in atentie, incepand de joi ariile de care raspunde.

Orasul este impartit in 6 zone. Zona de Nord va fi gestionata de Retim, iar cea de Sud de cei de la Societatea de Drumuri Municipale. RATT-ul pune la dispozitie o echipa de 20-30 de persoane, care se vor ocupa de deszapazirea statiilor cu peron, iar inspectorii ADP vor interveni manual in parcarile din oras. "Facem apel insa si la asociatiile de locatari, sa isi curete trotuarele de zapada sau gheata", a declarat viceprimarul Adrian Orza.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO