Urmarit international de autoritatile germane, prins de politistii din Timis. De ce este acuzat

20-06-2013 10:45


catuse

 Politistii din Timis au prins ieri pe raza orasului Jimbolia un barbat de 43 de ani care era dat in urmarire internationala de autoritatile germane.

 Pe numele barbatului era emis si un mandat european de arestare pentru inselaciune in forma continuata. Mai exact, in perioada iulie 2010 – martie 2011, barbatul, impreuna cu alti doi complici, ar fi recrutat cetateni romani pe care i-a dus in Germania, acolo unde i-ar fi pus sa isi deschida conturi fara fonduri suficiente, pentru folosirea cardurilor de cont in diverse tranzactii.

Persoanele recrutate foloseau aceste carduri pentru a incheia contracte de credit cu debitare directa, pentru achizitionarea de electronice sau de telefonie mobila.

Suspectul ar fi recrutat in perioada mentionata 24 de persoane pe care le platea cu 250-300 de euro pe luna. La randul lui, barbatul castiga cate 100 de euro pentru fiecare persoana recrutata.

Suspectul a fost retinut ieri pentru 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de azi sa fie prezentat Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara pentru confirmarea mandatului, dupa care va fi extradat in Germania.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO