Urmarile fulgilor care cad neincetat: 14 scoli inchise, trafic ingreunat si tone de zapada pe strazi


Ultimul update: Miercuri 16 Mai 2012 04:05
Data publicarii: Luni 06 Februarie 2012 16:21
Categorie: Timiș

Paisprezece scoli au fost inchise in judetul Timis. Responsabilii cu deszapezirea au consumat deja sute de tone de sare si nisip. Chiar si asa, traficul ramane ingreunat.

Comandamentul de iarna s-a intrunit astazi la Institutia Prefectului Timis pentru a analiza situatia vremii si a drumurilor de pe raza judetului.

Zece la suta din polulatia scolara a judetului Timis a suspendat cursurile, astfel ca aproximativ 9.600 de elevi vor sta acasa pana miercuri.

Au fost inchise 11 scoli din mediul rural. Comunele unde elevii n-au mai ajuns la scoala sunt Uivar, Jimbolia, Peciu Nou, Ortisoara, Giarmata, Gera, Giulvaz, Barna, Lenauheim, Sinpetru Mare si Lovrin. Orele au fost suspendate nu doar din cauza traficului ingreunat, ci si din cauza unor defectiuni tehnice la centralele de incalzire.

Si in Timisoara au fost inchise astazi trei scoli. “Am fost informat de catre directiunile a trei scoli ca pentru astazi se vor suspenda cursurile. Motivele sunt fie ca unele cadre didactice nu au reusit sa ajunga la ore, fie ca au fost intarzieri din cauza drumurilor sau pentru ca centralele termice din incinta nu functionau”, a spus Marin Popescu, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean Timis.

Situatia drumurilor municipale nu este una grava, sustin autoritatile. Cu toate ca traficul se desfasoara greu, in judet nu exista drumuri blocate.

Pe Aeroportul International Traian Vuia nu exista intarzieri majore ale curselor aeriene. “Situatia este operationala suta la suta pe aeroport si nu exista intarzieri mai mari de 10-20 de minute”, a spus Cornel Samartinean, directorul AIT.

 

Scapam de zapada, dam de ger. Temperaturile scad pana la -17 grade in Timis
O scoala din Iasi a fost inchisa din cauza gripei AH1N1
FULLSCREEN
Urmarile fulgilor care cad neincetat: 14 scoli inchise, trafic ingreunat si tone de zapada pe strazi
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO