Timisorenii ar putea scapa de majorarea cu 16,05 % a impozitelor. Vezi cum e posibil acest lucru

08-01-2013 14:44


taxe

 La Timisoara, plata taxelor ar puta fi amanata cu doua zile. In mod normal, ghiseele Directiei Fiscale ar fi trebuit sa fie deschise luni, 14 ianuarie, insa in functie de deciziile Guvernului, ar putea fi deschise miercuri, 16 ianuarie.

 Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a declarat astazi ca plata taxelor ar putea fi amanata cu inca doua zile. Taxele si impozitele locale au crescut cu 16.05% fata de anul trecut, insa Guvernul Romaniei lucreaza la o Ordonanta de Urgenta prin care poate lasa aceasta majorare la latitudinea autoritatilor locale. Edilii orasului vor ca aceste taxe sa ramana la acelasi nivel ca anul trecut. Pentru acest lucru este nevoie de o modificare a proiectului de hotarare adoptat in Consiliul Local, in luna decembrie.

In cazul in care guvernul modifica legea, atunci noi putem decide daca acea indexare ramane valabila sau nu. Noi nu dorim sa marim taxele asa ca ar fi nevoie de inca o hotarare a Consiliului Local pentru a modifica proiectul existent. Pentru a nu pune oamenii sa faca doua drumuri, deschiderea ghiseelor de la Directia Fiscala ar putea fi amanata”, a declarat primarul Timisoarei.

Totusi, daca taxele nu vor fi marite in acest an la nivel local, in anii urmatori indexarea ar putea fi mult mai mare, astfel incat sa acopere mentinerea lor pe aceeasi linie in acest an. “Nu ramane decat sa nadajduim ca nu va fi o inflatie prea mare si vom putea functiona cu bugetele asa cum sunt ele”, a incheiat Nicolae Robu.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO