Strada Cluj, transformata in loc de joaca de studenti, dupa ce o parte din ea a fost inchisa. VIDEO

20-06-2013 13:37


 Zeci de studenti care locuiesc in caminele din zona Complexului Studentesc au transformat strada Cluj intr-un… teren de fotbal. Tinerii au profitat de faptul ca primaria a inchis temporar strada pentru desfasurarea lucrarilor la Subpasajul Michelangelo.

 Asa se face ca, studentii inventivi i-au gasit strazii o noua intrebuintare. Cand se lasa seara, acestia ies in strada sa joace fotbal, tenis cu piciorul, badminton sau sa se dea cu rolele.

Dupa o zi caniculara, cu temperaturi de 37 de grade Celsius la umbra, acesti tineri au asteptat cu nerabdare lasarea serii si au iesit sa joace fotbal sau tenis cu piciorul, chiar in mijlocul drumului. De pe margine, alti student le-au facut galerie, mai ceva ca la o partida de liga intai.

“Daca au inchis strada, ne jucam. E mai multa liniste, mai mult spatiu de joc”, a spus un student.

La doar cativa pasi de terenul improvizat ad-hoc pe sosea, alti studenti au incins o partida de carti. Asa se relaxeaza, spun ei, dupa ce au invatat din greu peste zi pentru examenele din sesiune.

“Eu imi fac intotdeauna echipa asa incat sa castig. Aici e mai aproape, iesim oricand. Astazi luam o pauza de la invatat”, a spus un alt student.

In timp ce baietii se relaxeaza la o partida de fotbal, fetele invata sa se dea cu rolele.

“Ii multumim domnului Robu ca ne-a facut aici parc de distractie. E asfaltul bun, pe trotuar nu e asa de bun, nu au asfaltat bine", a mai spus un student.

Circulatia masinilor in zona va fi inchisa pana la toamna, atunci cand, constructorii spera sa finalizeze o parte din lucrarile la pasajul subteran. Intreaga constructie ar trebui sa fie gata in aproximativ 2 ani.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO