Soselele din Timis sunt acoperite cu un strat subtire de gheata.Vezi aici cum sa eviti un accident

07-01-2013 09:50


polei

La Timisoara a nins toata noaptea si pentru ca temperaturile nu au fost foarte scazute, stratul de nea nu a apucat sa se astearna pe sosele. Strazile insa, au fost acoperite cu un strat subtire de gheata.

Soferii care au pornit in aceasta dimineata la drum, au fost nevoiti sa circule cu mare atentie pentru a evita producerea unui accident rutier. Politistii le transmit cateva recomandari conducatorilor auto pentru a circula in siguranta.

Principala “arma” a soferilor pet imp de iarna este conducerea preventiva si renuntarea la viteza. Distanta fata de masinile care circula in fata trebuie sa fie mai mare pe drum alunecos, iar viteza de deplasare trebuie sa fie redusa, pentru a se evita un impact cu cel din fata. Astfel, soferii nu vor fi obligati sa franeze brusc , fapt care ar duce la derapare.

Politistii ii sfatuiesc pe conducatorii auto sa nu bruscheze comenzile masinii si sa foloseasca frana de motor.

Soferii trebuie sa evite schimbarea brusca a directiei de mers, iar in timpul unui viraj sa nu calce brusc pe pedala de franare.
Nu in ultimul rand, participantii la trafic trebuie sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30km/h in localitati si 50km/h in afara lor.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO