Schimb valutar cu dolari falsi. Ideea l-a costat libertatea pe un tanar din Arad

08-01-2013 14:36


bani, dolari

La numai 19 ani, un aradean a ajuns dupa gratii, pentru ca a incercat o metoda periculoasa de imbogatire: schimb valutar cu bani falsi.

Tanarul a pus in circulatie patru bancnote falsificate de cate 100 de dolari americani, pacalind persoane din Santana. Dupa ce au aflat ca au fost inselati, pagubitii s-au adresat autoritatilor, iar pe fir au intrat ofiterii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate.

Tanarul a indus in eroare trei persoane cu ocazia efectuarii unor schimburi valutare, prin oferirea unui curs de schimb mult mai avantajos fata de cel real. Pe parcursul anchetei, suspectul a declarat ca bancnotele in cauza provin de la o alta persoana, fara a putea insa sa probeze modul in care a intrat in posesia acestora”, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene, Ovidiu Liber.

Anchetatorii nu au stabilit deocamdata daca aradeanul arestat este cel care a creat banii falsi sau daca are complici, cercetarile fiind continuate.

Magistratii Judecatoriei Chisineu-Cris au decis, astazi, arestarea preventiva pentru 29 de zile a suspectului, sub acuzatiile de punere in circulatie de bancnota straina contrafacuta si inselaciune.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO