Scapam de ploi de saptamana viitoare. Afla aici cum va fi vremea in urmatoarele zile

Ultima actualizare: 17-05-2012 02:40
Cer

Dupa ploile care ne-au dat atatea batai de cap, meteorologii ne dau si vesti bune. Peste cateva zile norii ne parasesc iar soarele va straluci din nou. Pana atunci ne mai asteapta insa inca un val de precipitatii.

De luni, temperaturile vor creste simtitor si vom scapa de ploi.

“Joi vom avea o vreme mai buna, adica precipitatiile vor fi mai putine si temperaturile mai ridicate. Insa pentru vineri si sambata asteptam precipitatii in cantitati inseminate, cam de 10 -15 litri pe metru patrat, iar la munte vor ajunge si la 25 de litri pe metru patrat. De luni, temperaturile vor creste, vom avea peste 20 de grade si vremea se va incalzi mai tare pe parcursul saptamanii”, a spus Silvia Barbu, directorul Centrului Meteorologic Regional Banat-Crisana.

Deocamdata, inundatiile ne ocolesc

Ploile cazute in ultima perioada nu ne dau motive de ingrijorare. In Timis si Caras-Severin nu este pericol de inundatii.

“Nu se pune problema inundatiilor in nici o localitate din judet. Cotele raurilor sun cele normale, chiar daca in urmatoarea perioada vor mai cadea precipitatii. Ciclul de zile ploioase si zile fara precipitatii sa posibilitatea ca apa sa se retraga lin, o parte este astfel absorbita de sol si cealalta parte chiar daca ajunge in rauri si parauri, nu exista nici un pericol major”, a spus Constantin Sandu, directorul Apelor Romane Banat.

Pentru orice eventualitate, digurile sunt pregatite sa faca fata situatiilor neprevazute. Probleme pot aparea doar in zona Gataia-Bocsa, unde acum se lucreaza la dig.

Ploile, mana cereasca pentru agricultura

Daca in unele localitati, aversele de ploaie pot crea probleme, pentru agricultura, acestea sunt o mana cereasca.

“Aceste ploi duc si la cresterea mai rapida a plantelor. Pentru ceea ce s-a insamantat acum, in aceasta perioada, precipitatiile sunt benefice prin faptul ca rasarirea va fi totala si uniforma, intr-o perioada scurta de timp. Pana acum s-au insamantat aproape 100.000 de hectare de porumb si floarea soarelui”, a declarat Viorel Solomie, de la Directia Agricole.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO