Sapte migranti afro-asiatici, prinsi pe camp in timp ce incercau sa traverseze granita. VIDEO

Dată publicare: 26-07-2013 11:34
Dată actualizare: 29-07-2013 06:56


Politistii de frontiera din Sannicolau Mare au retinut sapte persoane de origine afro-asiatica, dupa ce acestea au incercat sa treaca ilegal frontiera pentru a ajunge in Spatiul Schengen. 

 Totul s-a petrecut in aceasta dimineata, in jurul orei 07:00, cand o patrula de supraveghere din cadrul Politiei de Frontiera Sannicolau Mare a observat sapte persoane care mergeau pe jos, spre Ungaria.

Migrantii au fost retinuti de politistii de frontiera la aproximativ 200 de metri interior fata de teritoriul statului vecin, in vegetatia din apropierea frontierei.

Cele sapte persoane descoperite aveau asupra lor documente eliberate de Inspectoratul General pentru Imigrari, fiind luati in evidenta cu statut de azilanti si nu vorbeau limba romana.

“In urma verificărilor efectuate s-a stabilit ca persoanele, sase barbati si o femeie, sunt cetateni din Bangladesh, Senegal, Congo si Camerun cu varste cuprinse intre 21 si 29 ani si intentionau sa ajunga in Spatiul Schengen”, a transmis purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Timis, Iasmina Maghiar.

Migrantii au declarat ca pana la Sannicolau Mare au ajuns cu autoturisme de ocazie, iar apoi au luat-o la pas pe camp, catre Ungaria, pana cand au fost retinuti. Cei sapte au recurs la aceasta metoda pentru ca nu aveau viza pentru Spatiul Schengen.

Cu totii sunt acum cercetati pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.


VIDEO PROTVPLUS.RO