Robu a castigat razboiul cu ANI. Ce a decis Inalta Curte de Casatie si Justitie

Dată publicare: 25-11-2013 13:25
Dată actualizare: 28-11-2013 06:47


Nicolae Robu si berea

Recursul primarului Nicolae Robu in dosarul in care a fost declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate a fost admis de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Astfel ca instanta suprema a anulat raportul ANI prin care il declara pe Nicolae Robu incompatibil pentru ca a ocupat in acelasi timp functiile de senator si rector.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: "Eu n-am gresit cu nimic, mi-am facut doar datoria, cu constiinciozitate, loialitate, cinste si corectitudine, atat ca Rector, cat si ca Senator - functii in care am fost ales, in ambele, perfect legal -, asa cum am procedat de cand ma stiu si cum voi proceda intotdeauna, in orice pozitii voi ajunge sa fiu!".

Verdictul instantei a fost amanat de noua ori pana in momentul emiterii unei sentinte definitive si irevocabile.

Tudor Chiuariu, avocat: “Incompatibilitatea constatata de ANI si mentinuta de prima instanta se baza pe o interpretare gresita a legii. Apararea noastra s-a bazat in principal pe argumentul ca, potrivit unor prevederi tranzitorii care au fost ignorate de prima instanta, incompatibilitatile stabilita de noua lege a educatiei,urmau sa se aplice numai mandatelor de rector viitoare, dobandite in baza noii legi, si nu mandatelor in curs, situatie in care se afla si domnul Robu”.

Din anul 2008, pana in anul 2012, actualul primar al Timisoarei a ocupat concomitent functiile de senator si rector al Universitatii Politehnica. Acest lucru a trezit suspiciuni, iar Agentia Nationala de Integritate l-a declarat incompatibil pe actualul primar. Nicolae Robu a atacat in instanta decizia ANI, iar dosarul a ajuns pe masa judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO