Recensamantul copiilor, dupa recensamantul populatiei. Numararea prescolarilor naste nemultumiri

13-02-2012 10:36


Recensamant

In aceasta perioada, dascalii ar trebui sa ia la rand locuintele din Timisoara pentru a-i lua in evidente pe copiii nascuti inainte de 1 septembrie 2005 sau intre 1 septembrie 2005 si 31 decembrie 2006.

Actiunea ii nemultumeste pe sindicalistii din Timis, care spun ca recensamantul prescolarilor reprezinta o munca in plus, pentru care dascalii nu sunt platiti, care nu isi vede utilitatea in contextul in care au trecut doar cateva luni de la recensamantul populatiei, iar datele statistice au fost deja colectate si procesate.

“Nu suntem de acord cu recensamantul prescolarilor. Oamenii trebuie sa mearga la serviciu, apoi sa mearga sa faca recensamantul, fara sa fie platiti. Sunt amenintati cu dosare penale daca datele colectate nu sunt corecte. De ce nu se recurge la statistica?”, a declarat Virgil Popescu, presedintele Sindicatului Spiru Haret Timis.

Potrivit Ministerului Educatiei, profesorii trebuie sa completeze o fisa cu datele personale ale fiecarui copil. Daca nu vor gasi pe nimeni acasa, vor lasa un bilet in cutia postala, iar parintii vor fi obligati sa contacteze unitatea scolara de care apartin. Recensamantul se va desfasura in fiecare zi lucratoare, dupa ora 16. Toate datele ar trebui colectate pana in data de 18 februarie.


 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO