Primaria Timisoara cere dobanda pentru cei sase ani in care liftul de la Fisc a existat doar in acte

Ultima actualizare: 28-07-2013 07:01
directia fiscala timisoara

Dupa sase ani in care liftul de la Directia Fiscala din Timisoara a existat doar in… acte, reprezentantii Primariei s-au hotarat sa ia atitudine.

Viceprimarul Traian Stoia este hotarat sa ceara o dobanda celor de la firma de unde a fost cumparat liftul in anul 2007, dar care nu au facut predarea propriu-zisa a ascensorului decat in 2013.

Dobanda pe care viceprimarul vrea sa o ceara vine ca o “pedeapsa” pentru firma care, nu se stie nici acum de ce, nu a adus in cei sase ani liftul la Directia Fiscala.

In prima faza, Primaria Timisoara va depune plangere penala impotriva acestei societati. Traian Stoia spune ca singura solutie pentru a recupera o parte din “prejudiciul” cauzat de lipsa liftului pentru care s-au dat cei peste 80.000 de euro, este sa ceara in instanta dobanda pe care municipalitatea ar fi incasat-o de la o banca daca ar fi facut un depozit.

Traian Stoia, viceprimarul Timisoarei: “In aceste conditii noi o sa trebuiasca sa ne constituim parte civila cu suma dobanzilor pe care primaria le-ar fi putut incasa printr-un depozit la o banca pe 5-6 ani. Banii i-au primit in 2007 si in 2013 nu era inca liftul aici. Cu banii acestia, daca primaria facea un depozit primea o anumita suma de bani sau daca un om de afaceri ar fi primit 100.000 de euro de la primarie cum s-a intamplat in speta noastra, in mod normal in 5-6 ani el dubla sau tripla suma asta. Din pacate, nu poti sa ceri daune de asemenea marime, dar oricum la dobanda Bancii Nationale se pot solicita daune”.

Liftul a fost instalat in Directia Fiscala in aceasta vara, iar in urma cu o luna s-a facut o noua receptie, dupa cea din 2010, cand ascensorul a fost receptionat doar pe hartie. Reprezentantii primariei dau acum garantii ca liftul circula in conditii foarte bune.

Chiar daca pentru aceasta situatie au fost vinovate si persoane din primarie, in institutie nu a fost demarata o ancheta.

Nu a fost niciun fel de ancheta in primarie. E greu de stabilit cuantumul pierderilor pe care le-a suferit primaria. Lucrurile, dupa parerea mea, se clarifica in momentul in care cerem dobanda BNR pentru perioada respectiva”, a incheiat viceprimarul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO