Pregatiri pentru cea mai grea iarna din ultimii 100 de ani. Judetul Timis primeste o senilata

Ultima actualizare: 25-11-2013 16:36
Senilata de la Isu Mures gata de drum . Va ajunge la Iasi unde autoritatile sunt in alerta
Pro TV

 Iarna se apropie, iar autoritatile judetene din Timis au si inceput pregatirile pentru deszapezirea drumurilor.

 Cele sase firme care sunt raspunzatoare pentru starea drumurilor din judetul Timis, in sezonul de iarna, au inceput achizitionarea de materiale antiderapante, iar pana la iarna, la Directia pentru Administrarea Drumurilor si Podurilor Judetene Timis urmeaza sa ajunga si o senilata.

Autospeciala senilata va fi primita de la Ministerul Apararii Nationale si va intra in posesia Consiliului Judetean Timis.

Potrivit autoritatilor judetene, iarna, care se anunta a fi cea mai grea din ultimii 100 de ani, nu ne va lua prin surprindere. Contractele pentru deszapezirea celor sase sectoare ale judetului au fost incheiate, iar firmele si-au pregatit deja utilajele si materialele antiderapante.

Gheorghe Mirel, seful Directiei pentru Administrarea Drumurilor si Podurilor Judetene Timis: “La prima zapada, firmele cred ca vor reactiona bine, ca in fiecare an. De fapt, activitatea de iarna nu incepe cu prima zapada. In general, din constatarile anilor trecuti, incepe cu poleiul. Adica, daca ziua avem temperaturi pozitive, apoi precipitatii si noaptea ingheata, atunci avem actionari pentru combaterea poleiului si alunecusului”.

Potrivit acestuia, senilata nu a ajuns inca, insa din momentul in care va fi preluata de Consiliul Judetean, va intra in posesia celor de la ISU Timis.

Citeste și...
Parteneri