Prefectura Timis va raporta saptamanal la Ministerul Sanatatii, necesarul de citostatice

Dată publicare: 31-01-2013 09:36
Dată actualizare: 03-02-2013 07:11


medicamente, citostatice

 Ministerul Sanatatii a cerut autoritatilor judetene din Timis sa monitorizeze nevoile pacientilor care au nevoie de tratament cu citostatice.

 Prefectura Timis, impreuna cu Directia de Sanatate Publica si spitalele care fac tratamente cu citostatice, vor trebui sa raporteze saptamanal Ministerului, care este situatia citostaticelor. La nivel national, aceste medicamente nu sunt distribuite conform necesitatilor din spitale. De asemenea, firma care se ocupa de distribuirea citostaticelor, nu are suficiente resurse pentru a acoperi nevoile tuturor pacientilor.

Exista o mare problema cu asigurarea de medicamente citostatice. Cei din spitale trebuie sa ne spuna stocul de care au nevoie, iar in functie de acesta, vom raporta la minister, necesarul de medicamente. In momentul in care monitorizezi un fenomen, poti aprecia daca ai o problema sau nu. In acest moment nu exista destule medicamente pe piata. Incercam sa nu mai existe varfuri, iar in alte zone sa fie lipsuri”, a declarat prefectul de Timis, Eugen Dogariu.

In Timisoara, in doua spitale se fac tratamente pacientilor, cu citostatice. Este vorba de Spitalul Municipal si Spitalul de Copii „Louis Turcanu”.

De asemenea, la nivel national, Guvernul va discuta despre doua Ordonante, care vor incerca sa elimine criza de medicamente citostatice din spitale. Primul pas ar fi ca firma care se ocupa de distributia acestora, sa obtina acordul pentru un credit, iar al doilea majorarea capitalului acesteia.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO