Pericol de explozie in Timis. O cisterna incarcata cu nitrat de amoniu s-a rasturnat. FOTO

28-02-2013 09:06


 Incidentul s-a petrecut in aceasta dimineata, pe drumul ce leaga localitatile Birda si Voiteg. Cisterna a derapat pe sosea si s-a rasturnat pe marginea drumului.

UPDATE 2 "Este vorba despre o iesire in afara partii carosabile. Din primele date se pare ca soferul ar fi avut alte preocupari in timpul conducerii si a intrat pe contrasens. Soferul a fost sanctionat , iar in acest moment se asteapta un alt tir in care sa se incarce nitratul de amoniu care va fi dus la destinatia din Gataia", a declarat Madalina Mezdrea, purtatorul de cuvant al IPJ Timis. 
Soferul cisternei a primit o amenda de 300 de lei .

UPDATE 1 Cisterna transporta 24 de tone de nitrat de amoniu. Tir-ul venea din Bosnia si Hertegovina si se indrepta catre un depozit din Gataia.

Perimetrul a fost izolat, iar circulatia intrerupta. La fata locului sunt patru autospeciale de Pompieri si un echipaj SMURD.
________________________________________________

Soferul care a pierdut controlul volanului este in afara pericolului, insa a anuntat imediat autoritatile despre incarcatura pe care o transporta. Intrucat motorina se scurge din rezervor, pericolul ca aceasta sa aiba contact cu nitratul de amoniu este foarte mare.

Pompierii ajunsi la fata locului incearca sa previna producerea unei explozii care ar putea duce la o tragedie.

Vom reveni cu informatii.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO