Paza buna trece primejdia rea. Primarul Nicolae Robu anunta sanctiuni pentru firmele de deszapezire

05-11-2012 13:10


utilaje deszapezire, timisoara

Nicolae Robu a verificat astazi starea utilajelor pentru deszapezire cu care vor interveni firmele pe drumurile din Timisoara in aceasta iarna.

 Pentru aceasta iarna, Retim pune la dispozitie 39 de utilaje care vor asigura deszapezirea in partea de nord a orasului, iar Societatea de Drumuri Municipale va actiona cu 30 de utilaje pe drumurile din partea de sud a orasului.

Pentru a nu mai exista aceleasi probleme ca anul trecut, primarul Timisoarei i-a avertizat pe reprezentantii firmelor care se vor ocupa de deszapezire in aceasta iarna: „Firmele implicate mi-au oferit garantia ca toate utilajele sunt echipate si isi vor face sarcinile. Daca nu se va intampla asta, va asigur ca vor da socoteala, (...) nu vor fi platiti, iar acolo unde avem autoritate, vom recurge si la destituiri”, a declarat Robu.

A treia zi de iarna adevarata in Timisoara. Troienele de zapada se lasa alungate cu greu

A fost nevoie de 4 zile cu ninsoare pentru ca actiunile de deszapezire sa se urneasca pe strazi mici

Iarna trecuta „i-a luat prin surprindere” pe cei care s-au ocupat de curatarea drumurilor din oras. Troienele de zapada au zacut la marginea drumului zile intregi pana cand soarele le-a topit, iar strazile si trotuarele s-au transformat in adevarate  patinoare pentru timisoreni.

Primarul Nicolae Robu spera ca in acest an sa rezolve si problema deszapezirii strazilor dintre blocuri, acolo unde utilajele mari nu au acces. In acest sens, fata de anul trecut, au fost aduse si utilaje mai mici care sa patrunda in spatiile inguste.

Directorul de productie al Retim, Marcel Petrisor, a dat asigurari ca in acest an se vor deszapezi si strazile neasfaltate, care nu sunt incluse in contractul dintre firma si Primarie. „Sunt cateva strazi care nu sunt cuprinse in graficele de deszapezire. Anul trecut, in etapa a doua, am intrat pe aceste strazi, chiar daca a fost putin mai tarziu. Vom intra si anul acesta daca este nevoie, pentru ca si acolo locuiesc concetateni de-ai nostri”.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO