Patru soferi de TIR, amendati cu cate 2.500 de lei pentru ca au traversat Timisoara fara sa plateasca taxa de tranzit

24-01-2014 10:57


semn, taxa de tranzit, timisoara

 In aceasta saptamana, politistii locali au inceput controalele pentru a verifica daca soferii care circula cu autovehicule de mare tonaj prin Timisoara s-au conformat cu plata taxei de tranzit, instituita de Primarie de la inceputul anului 2014.

 Astfel, oamenii legii au inceput sa acorde si primele sanctiuni pentru cei care nu au respectat legea. Patru soferi de TIR au fost amendati cu cate 2.500 de lei fiecare pentru ca au traversat municipiul Timisoara fara sa plateasca taxa de tranzit, in valoare de 200 de lei/tranzit.

Conducatorii auto amendati au motivat ca nu au observat indicatoarele in momentul in care au circulat in zonele in care circulatia le este interzisa. Actiunile politistilor locali pe aceasta linie vor continua si in perioada urmatoare.

Conform proiectul de hotarare adoptat de Consiliul Local al Primariei Timisoara, “incepand cu anul 2014, vehiculele de transport marfa cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, care tranziteaza Municipiul Timisoara pe traseul Str. Gheorghe Adam (de la intersectie cu Calea Dorobantilor) - Str. Avram Imbroane - Str. Aristide Demetriade - Str. Divizia 9 Cavalerie - Str. Amurgului si retur, vor plati o taxa de tranzit in valoare de 200 lei/tranzitare”.

Soferii care nu vor sa plateasca taxa de tranzit au la dispozitie o ruta ocolitoare: Calea Dorobantilor (de la intersectia cu str. Ghe. Adam) - DN 6 km 550+060 - centura de nord - Calea Aradului (pana la intersectia cu str. Amurgului) si retur. 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO