VIDEO! Macara cuprinsa de flacari pe autostrada Timisoara-Lugoj. Cum a reactionat soferul acesteia

13-01-2014 11:25


 Panica in aceasta dimineata pe autostrada Timisoara-Lugoj, dupa ce o macara de 50 de tone a luat foc. 

 Mastodontul a fost cuprins de flacari chiar in timpul mersului. 

Soferul a oprit imediat pe banda de urgenta si a incercat sa stinga flacarile care au cuprins rapid tot autovehiculul.

Incendiul a izbucnit cu doar cateva minute inainte de ora 09:00. Soferul macaralei venea de la Arad si ar fi trebuit sa ajunga la Lugoj, unde avea de facut o lucrare. La un moment dat, de sub capota, a iesit un fum negru si gros. Soferul nu s-a pierdut, a parcat imediat masina si a incercat sa stinga flacarile cu trei extinctoare.

In orice moment exista pericolul unei nenorociri pentru ca, rezervorul era plin cu 250 de litri de combustibil.Potrivit pompierilor, motorina din rezervor sau cea dintr-un recipient inchis, se supraincalzeste in cazul unui incendiu, iar vaporii pot exploda.

La locul incendiului au ajuns doua autospeciale ale pompierilor si una de voluntari. Fumul gros se vedea de la sute de metri distanta, iar masinile au circulat in zona cu viteza redusa. Politistii au restrictionat circulatia de la trei benzi la o singura banda.

Codrut Brandusoiu, capitan Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Timis: ,,Detasamentul 1 Pompierii a intervenit cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma impreuna cu Serviciul de Voluntari Giarmata pentru stingerea unui incendiu la o macara. La momentul sosirii fortelor, incendiul se manifesta cu ardere generalizata fiind cuprinsa intreaga macara, fiind salvata cabina".

Reprezentantii firmei au fost anuntati de sofer ca macaraua de 100.000 de euro, a fost distrusa in totalitate.

Din primele verificari facute de pompieri, incendiul a pornit de la un scurtcircuit la instalatia electrica.


 

Sursa: Pro TV

Tags: macara, flacari, timis,

VIDEO PROTVPLUS.RO