Noile taxe si impozite locale in 2013. Ce decizii au luat alesii locali din Vestul tarii

07-01-2013 12:45


taxe

Guvernul a adoptat o hotarare privind actualizarea taxelor si impozitelor locale cu rata inflatiei pe ultimii trei ani, respectiv majorarea acestora cu 16,05%, actul normativ fiind publicat in Monitorul Oficial in 28 decembrie.

Astfel, incepand cu 2013, timisorenii vor plati taxe locale cu 16,05% mai mari decat in anii anteriori. Ghiseele Directiei Fiscale din Timisoara vor fi deschide abia peste o saptamana, astfel ca cei care vor sa-si achite darile la stat o pot face din 14 ianuarie.

La Oradea, alesii locali inca nu au votat majorarea noilor taxe. Urmeaza ca in aceasta saptamana consilierii sa hotarasca daca, pe langa procentul obligatoriu de 16,05 % vor mai adauga inca o majorare de 11 %.

Consiliul Local Arad a decis, saptamana trecuta, sa mareasca taxele si impozitele cu 16,05 la suta, adica procentul impus de o recenta Hotarare de Guvern care prevede ajustarea cu rata inflatiei pe ultimii trei ani.
La Arad, aceste taxe nu mai pot fi modificate, chiar daca Guvernul a anuntat, zilele trecute, ca va aproba in prima sedinta din luna ianuarie o ordonanta care va stabili ca primarii sunt cei care hotarasc daca aplica sau nu indexarea cu 16,05 procente.
Si in Arad, aceste taxe vor fi incasate doar din 14 ianuarie.

Consilierii locali din municipiul Hunedoara au aprobat, la inceputul anului 2013, noile taxe si impozite locale. Ca noutate, in municipiul Hunedoara, imobilele s-au organizat in patru zone, si nu doua, cate erau pana acum. Astfel, taxele si impozitele pentru locuintele din zona D (imobilele din satele din municipiu si zonele periferice) au scazut in 2013. In restul zonelor, la Hunedoara, taxele si impozitele au crescut cu 9 %.

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO