Mos Craciun a sosit la Timisoara pe doua roti. A pedalat ca sa lumineze un brad ecologic

Ultima actualizare: 18-07-2012 01:54

Mosul a venit pe o bicicleta condusa de un ren si a impartit cadouri copiilor si trecatorilor. Pentru ca e in pas cu vremurile, a reusit sa aprinda instalatia bradului printr-o simpla pedalare.

Mosul stie bine cum functioneaza intregul sistem de iluminare ecologica. "Bicicleta pe care pedalez antreneaza un generator, generator care alimenteaza instalatia bradului, produce peste 600 de Watti, curent de 220 de wolti si in functie de cat de tare pedaleaza Mosul, atat curent se produce", a declarat Mos Craciun

Copiii au fost cei mai incantati de bradul pe care l-au vazut si pentru ca l-au intalnit si pe Mos Craciun, i-au spus ce daruri isi doresc.

Organizatorii spera ca prin aceasta initiativa sa-i determine pe timisoreni sa foloseasca cat mai des acest mijloc de deplasare.

"Campania Verde pentru Biciclete promoveaza de 3 ani de zile bicicleta ca mijloc de deplasare zilnica pentru cetatenii din Timisoara. In acest an am cerut ajutorul lui Mos Craciun sa ne ajute sa promovam mai departe si mai puternic aceasta initiativa. Astazi, Mos Craciun a pedalat si a aprins pentru prima data luminile de Craciun", a declarat Emil Cristescu, organizator.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO