Moarte pentru viata. La Spitalul Judetean din Timisoara a avut loc a saptea prelevare de organe

09-04-2013 09:36


prelevare

 O noua prelevare de organe, cea de-a saptea din acest an a avut loc in noaptea de luni spre marti la Spitalul Judetean de Urgenta din Timisoara.

 Interventia chirurgicala a fost facuta unui pacient de46 de ani din judetul Timis, care a fost internat la spital in 5 aprilie, diagnosticat cu hematom subdural, in urma unei lovituri la cap. Cum pentru barbat nu mai era nimic de facut, familia sa si-a dat acordul pentru prelevarea organelor.

Interventia a durat cinci ore, timp in care medici specialisti din Bucuresti si Cluj impreuna cu medicii de la Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva din cadrul SCJUT, i-au prelevat ficatul, pancreasul si rinichii pacientului.

Rinichii vor ajunge la pacientii din Cluj care sunt in asteptarea unor noi sanse la viata, iar ficatul si pancreasul vor fi transplantati la pacienti din Bucuresti.

Azi noapte, la Deva, a avut loc prima prelevare de organe, sub indrumarea coordonatorului de transplant regional, asist. med. Dan Ilincariu. Pacientul, in varsta de 68 de ani a fost internat la spitalul din Deva in urma unui accident rutier. Familia si-a dat acordul pentru prelevarea rinichilor si ficatului.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO