Ce se va intampla cu timisorenii care au datorii la bugetul local, mai mici de 40 de lei

25-01-2014 16:25


bani

 Societatile comerciale si timisorenii care au ramas cu datorii mai mici de 40 de lei la bugetul local, vor fi iertati. Potrivit reprezentantilor primariei, ar costa mai mult orice incercare de recuperare a datoriilor, decat aceasta “pasuire”.

 Consilierii locali vor avea marti pe ordinea de zi un proiect de hotarare care prevede anularea tuturor datoriilor ce provin din taxe si impozite locale, mai mici de 40 de lei. In aceasta situatie sunt aproximativ 15.000 de timisoreni si peste 700 de firme din orasul de pe Bega.

Anularea acestor obligatii restante se justifica prin raportarea la acele situatii in care cheltuielile de executare, exclusiv cele privind comunicarea prin posta, sunt mai mari decat creantele fiscale supuse executarii silite, cheltuielile legate de comunicarea somatiei prin posta fiind suportate de catre organul fiscal”, scrie in proiectul de hotarare ce va fi supus votului in Consiliul Local, in sedinta de marti.

Suma cheltuita pentru fiecare procedura de informare si executare silita depaseste 40 de lei.

Valoarea totala a creantelor ce nu vor mai fi recuperate daca va fi aprobat acest proiect de hotarare se ridica la suma de 259.203 lei.

LISTA DATORNICILOR IERTATI
LISTA FIRMELOR IERTATE

Sursa: Pro TV

Tags: taxe, timisoara,

VIDEO PROTVPLUS.RO