Linii noi pe mijloacele de transport in comun. 15 autobuze noi, stau nefolosite in depoul RATT

Dată publicare: 22-01-2013 15:25
Dată actualizare: 25-01-2013 00:04


Autobuz

 Regia Autonoma de Transport Timisoara are in momentul de fata 15 autobuze noi care nu sunt folosite pe niciunul dintre traseele din oras. Pentru a le pune in circulatie, Primaria vrea sa suplimenteze numarul liniilor de transport in comun.

 Nicolae Robu a cerut conducerii RATT sa realizeze un studiu pentru a identifica cele mai circulate trasee din oras.

Municipalitatea vrea sa creeze noi linii de autobuze si firobuze care sa circule pe acelasi traseu pe care il au liniile de tramvai.

Sunt mari nemultumiri fata de modul in care functioneaza mijloacele de transport in comun. Am cerut celor de la RATT sa vina cu propuneri de noi linii si care traseu are nevoie de o suplimentare a autobuzelor. In stocul regiei sunt 15 autobuze noi, care sunt nefolosite. Este pacat sa se uzeze moral, stand in garaje, in timp ce cetatenii mor de frig iarna, iar vara, de cald. Explicatia conducerii a fost ca nu au existat soferi suficienti”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Proaspat intors de la Barcelona, edilul sef vrea sa urmeze un model de acolo si in viitor, autobuzele din Timisoara, sa aiba motor electric. Argumentul principal pe care l-a adus Nicolae Robu a fost ca aceste mijloace de transport in comun nu polueaza. „Trebuie sa gandim in perspectiva. Aceste proiecte trebuie gandite anticipativ si trebuie implementate pas cu pas”, a incheiat primarul.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO