Lectia de solidaritate pe care au primit-o pompierii din Timis, intorsi din misiunea pe care au avut-o in Serbia. VIDEO

29-05-2014 10:41


  O lectie de solidaritate au oferit pompierii din Timis care, timp de o saptamana, au participat la o misiune de salvare in Serbia, intr-o zona grav afectata de inundatii.

11 militari romani i-au ajutat pe sinistrati sa scoata apa din case, i-au imbarbatat si le-au dus apa potabila.

Impresionati de gestul lor, colegii sarbi le-au facut si un dar - drapelul tarii lor si o placheta de onoare.

Cei 11 pompieri din Timis s-au intors acasa dupa sapte zile pline, in care i-au ajutat pe oamenii din localitatea Jamena, greu incercati de inundatii. In urma potopului, mii de sarbi din regiunea situata in nordul tarii au ramas fara adapost. Nu s-au lasat insa doborati, povestesc militarii.

Codrut Brandusoiu, capitan ISU Timis: "Toata lumea muncea, era o solidaritate de neinchipuit si erau constienti ca daca nu faceau acest lucru, situatia putea sa se agraveze."

Capitanul echipei de pompieri din Timis, salvator cu experienta, marturiseste ca a fost impresionat de povestile sinistratilor.

Codrut Brandusoiu, capitan ISU Timis"Apa era undeva la un metru. Cand am intrat in casa, prima lui reactie, desi nu i-a scapat o lacrima, a fost haideti sa mergem sa mancam ceva. Desi curentul era oprit de o saptamana, nu era mancare, nu era nimic..."

Pompierii romani le-au dus sinistratilor sase mii de litri de apa potabila si i-au ajutat sa scoata apa din case. Apoi, cu ajutorul barcilor pneumatice, au salvat animalele ramase in viata. Iar pentru acest sprijin, colegii din Serbia au tinut sa le multumeasca.

Dincolo de munca depusa, militarii s-au "luptat" si cu dorul de cei dragi.

Mladin Nedici, plurtonier ISU Timis: "Le-am simtit lipsa si mi-au simtit lipsa foarte mult si abia astept sa ajung acasa sa ii strang in brate."

Dupa aceasta misiune, pompierii au primit din partea Consiliului Judetean Timis cate 2.000 de lei si diplome.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO