Iarna isi intra in drepturi. Utilajele de deszapezire patruleaza deja pe drumurile judetene

03-12-2012 16:51


iarna, drum inzapezit, zapada, DN, soferi, cauciucuri

 De astazi, pe drumurile judetene din Timis au inceput deja sa circule mai multe masini care vor inlatura problemele din trafic in aceasta iarna, in caz de polei sau zapada.

 Vremea s-a inrautatit astazi in Timis, iar autoritatile locale au inceput deja activitatile pentru a preveni ingreunarea circulatiei de pe drumurile judetene. Presedintele Consiliului Judetean, Titu Bojin, a dat dispozitii firmelor care se ocupa de deszapezire sa isi inceapa activitatea. La fel ca anul trecut, judetul a fost impartit in sase zone, de care se vor ocupa cinci firme. In fiecare zona va fi amplasat cate un punct de lucru, acolo unde se vor afla utilaje si oameni care sa intervina in situatiile in care zapada sau poleiul vor crea probleme. In total, firmele au in grija peste 1000 de kilometri de drum.

Vor fi 59 de utilaje care “sa lupte” impotriva zapezii. Cantitatea totala de nisip si sare estimata pentru a face fata acestei ierni este de aproape 30.000 de tone. De asemenea, firmele trebuie sa fie pregatite si cu 126 de tone de clorura de calciu. Din acest total, societatile care vor asigura deszapezirea au adus pana acum in depozite 48% din cantitatea estimata si urmeaza ca pana la finalul acestei luni sa isi mareasca stocul pana la 70%.

In cazul in care cei responsabili cu deszapezirea vor fi depasiti de situatie, acestia vor fi sanctionati prin amenzi. “Noi facem verificari pe trasee cu personalul pe care il avem, sa vedem daca firmele cu care avem contract isi fac treaba asa cum trebuie. Avem penalitati contractuale stabilite si organele noastre fac constatarea. Si cetatenii pot face sesizari daca vad nereguli, iar noi vom verifica”, a declarat Titu Bojin.

De asemenea, daca intampinati probleme pe drumurile judetene din cauza poleiului, puteti suna la numarul 0256/498.734 pentru a face reclamatie.

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO