Grupare specializata in trafic de migranti, anihilata de politistii de frontiera din Timis

13-01-2012 18:46

Retea de traficanti de persoane, anihilata la Buzau

Şase persoane au fost reţinute, urmând să fie prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Ancheta poliţiştilor de frontieră din Timiş a început în acest an, când aceştia au aflat de existenţa unei reţele de traficanţi de migranţi care acţiona pe ruta Turcia-Grecia-Macedonia-Serbia-România-Ungaria-Austria.

Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că grupul infracţional era extrem de bine organizat, cu atribuţii precis delimitate, având în componenţă mai mulţi cetăţeni români şi pakistanezi.

"În România, membrii grupării se ocupau cu transportul şi călăuzirea migranţilor şi trecerea lor ilegală peste frontiera româno-ungară, destinaţia finală fiind Austria. Din declaraţii a rezultat că traficanţii solicitau de la fiecare migrant suma de 1.300 de euro pentru a-l transporta la destinaţie", au arătat reprezentanţii IPF Timiş.

În urma acţiunilor desfăşurate de anchetatori, au fost reţinute, joi şi vineri, în Galaţi, Caransebeş, Oţelu Roşu şi Sânnicolau Mare, şase persoane - trei români şi trei pakistanezi, care făceau parte din grupul infracţional.

Cele şase persoane sunt vineri audiate, urmând să fie prezentate Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de constituire de grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea DIICOT, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO