Grindina, ploi torentiale si vijelii in toata regiunea de vest a tarii. Cat va tine vremea rea

22-05-2013 10:19


Vijelie fara seaman

 Meteorologii au emis in aceasta dimineata o avertizare de vreme rea in toate judetele din tara.

 Astfel, de miercuri, ora 15:00 si pana vineri, ora 09:00, in toate judetele tarii vor fi averse cu caracter torential, caderi de grindina, descarcari electrice si intensificari ale vantului.

Potrivit informarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie, incepand de miercuri dupa amiaza si pana vineri dimineata, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in cea mai mare parte a tarii.

“Aceste manifestari vor fi mai frecvente la munte, in sud-vestul, centrul si nord-estul tarii. Cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp", se arata in informarea ANM.

In Banat, vremea va fi in racire, maximele vor scadea de la medii de aproximativ 24-25 de grade spre 17-18 grade, in jurul datei de 25 mai. Minimele nocturne vor marca si ele o scadere, de la 14 grade pana la 7-8 grade.

Incepand cu data de 27 mai, vremea se va incalzi usor, iar mediile termice se vor situa in jurul temperaturilor normale pentru ultima decada a lunii mai, cu valori de 22-23 de grade ziua si 11-12 grade noaptea.

Ploile, mai ales averse, insotite si de descarcari electrice, se vor semnala pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar mai importante cantitativ vor fi pe 22 si 23 mai.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO