Greva angajatilor CFR a tinut pe loc, in Gara de Nord Timisoara, trei trenuri. Calatorii au fost nevoiti sa astepte doua ore

Ultima actualizare: 26-04-2014 07:08
tren

 Timp de doua ore trenurile au ramas astazi in gari. Asta dupa ce sindicalistii din Caile Ferate Romane au oprit lucrul, nemultumiti de salarii si conditiile de munca. Pe raza Regionalei CFR Timisoara au fost oprite aproximativ 60 de trenuri.

In Gara de Nord din Timisoara, intre orele 7:00 si 9:00, au stationat trei garnituri. Trenurile trebuiau sa ajunga la Deva, Jimbolia si Arad. 

Pasagerii au fost nevoiti sa astepte in gara doua ore pana cand circulatia feroviara a fost reluata. Multi dintre ei au fost revoltati de faptul ca nu au stiut de aceasta greva si ca astfel, au fost incurcati, mai cu seama ca unii trebuiau sa ajunga la serviciu in alte orase.

"Merg la Arad, la servici, si de acum trebuie sa ma duc sa iau microbuz, ca astia nu anunta nimic. Sunt dezamagit", a spus un calatori. 

Federatiile sindicale din transporturile feroviare au anuntat inca de acum cateva zile ca vor face greva pentru ca sunt nemultumiti de salarii si de faptul ca le-a fost eliminat dreptul de a calatori gratuit pe calea ferata. Ei au anuntat ca, daca pana in 23 aprilie nu le vor fi incheiate noile contracte colective de munca in care sa se tina cont de cerintele lor, vor declansa greva. 

CFR anunta ca pasagerii care si-au cumparat bilete la trenurile afectate de protestul spontan si nu mai doresc sa efectueze calatoria, pot solicita restituirea contravalorii biletelor achizitionate si neutilizate, la casele de bilete.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO