Gandeste-te de doua ori inainte sa pleci la drum! Zapada si gerul aduc restrictii de circulatie

12-02-2012 19:09


Tiruri pe drum inzapezit, trafic, iarna

Ninsorile abundente care au cazut in ultimele ore in regiunea de Vest a tarii au afectat circulatia pe drumurile nationale.

UPDATE luni, ora 9 Avalansele creeaza probleme pe drumurile din Sud-Vestul tarii. DN6, care face legatura intre Turnu Severin si Orsova, este blocat din cauza caderilor de zapada. Inchis este si DN 57, intre Dubova si Eselnita.

Codul galben din judetul Timis si cel portocaliu din judetul Caras-Severin restrictioneaza circulatia pe DN6, in directia Timisoara-Bucuresti. Autovehiculele cu capacitatea de peste 7,5 tone sunt trase pe dreapta de catre politisti. Reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara au anuntat ca au fost organizate mai multe filtre pentru oprirea TIR-urilor la iesirea din Timisoara inspre Lugoj, pe centura Timisoarei, in localitatile Recas, Jena si pe tronsonul Belint-Costeiu.

TIR-urile care au plecat deja la drum pot stationa in parcarea din Dumbravita, pe DN 691, in doua parcari din Sustra (una privata si una apartinand de DRDP) sau parcarea din Lugoj, de pe DN6.

Duminica, la comandamentul de iarna al Primariei Timisoara, Gheorghe Ciuhandu a cerut Politiei Rutiere sa restrictioneze accesul TIR-urilor in Timisoara, la noapte si maine.

Drumurile vor fi redeschise in functie de evolutia conditiilor meteorologice. Autoritatile ii indruma pe soferi sa adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere si sa echipeze vehiculele adecvat (cauciucuri de iarna, lanturi, lopata).

Tinand cont si de avertizarea de cod rosu din Serbia, locuitorii din zona de Vest a tarii sunt indemnati sa amane plecarea la drum la volanul autovehiculelor pana cand conditiile meteorologice vor permite ca traficul sa se desfasoare fara probleme.

Informatii suplimentare privind starea retelei de drumuri nationale pot fi obtinute de la Dispeceratul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO