“Fost maidanez, devin legal”. Campania prin care doua asociatii sterilizeaza cainii gratuit

05-04-2013 12:34


maidanezi

 Doua asociatii, una din Timisoara si alta din Marea Britanie sterilizeaza si microcipeaza gratuit 60 de caini ai caror stapani nu isi permit astfel de cheltuieli. Scopul acestui demers este de a stopa cresterea numarului de caini fara stapan.

 Campania a inceput in 4 aprilie, de Ziua Internationala a animalelor fara stapan si va dura doua saptamani (18 aprilie). Odata sterilizati si microcipati, fostii maidanezi vor putea fi inregistrati la Primaria Timisoara si vor intra in legalitate. In urma cu o luna, sterilizarea si microciparea cainilor fara pedigree a devenit obligatorie.

“Avem o hotarare buna a Consiliului local, care prevede sterilizarea in masa a metisilor, in vederea reducerii numarului alarmant de pui abandonati, iar Asociatia Pet Hope si partenerii din Marea Britanie, doresc sprijinerea cetatenilor pentru intrarea in legalitate cu animalele pe care le detin” a declarat Alina Văcaru, presedinte al Asociatiei Pet Hope.

Familiile beneficiare au fost selectate de echipa Pet Hope in baza descrierilor si recomandarilor facute de reteaua de voluntari si protectori timisoreni care colaboreaza cu Pet Hope.

“Ne dorim sa dam un exemplu de buna practica. Stoparea cresterii numarului de caini fara stapan incepe din gospodariile care nu vor sau nu isi permit sterilizarea animalelor. Pentru cei care nu vor, exista acum o amenda, iar cei care nu pot, trebuie ajutati, atat de noi, asociatiile de protectie a animalelor, cat si de Primarie” a transmis Anneka Tanaka , responsabilul de campanie din partea Asociatiei “Ingerii cainilor” din Marea Britanie.

In prima zi a campaniei, patru catei, doua femele si doi masculi, au intrat in legalitate, se simt bine si in mai putin de o saptamana se vor recupera complet.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO