Fapte bune de sarbatori. Un tanar a fost Mos Craciun pentru 28 de copii din familii nevoiase

serbare copii, timisoara

Pentru unii copii, Craciunul nu este o sarbatoare, ci o zi ca oricare alta. Mos Craciun ajunge greu la ei, iar parintii lor nu au posibilitatea sa le ofere o masa bogata, atunci cand toti oamenii se bucura de sarbatorile de iarna.

In aceeasi situatie se afla si cei 28 de copii aflati intr-un program de afterschool pentru copiii care provin din familii defavorizate, de la Scoala Generala Nr. 11 din Timisoara.

Parintii unora dintre ei nu au nici frigider”, spune una dintre voluntarele care ii ingrijesc. Din fericire pentru ei, anul acesta, Mos Craciun nu i-a mai ocolit. Un tanar a vrut sa faca o fapta buna de sarbatori, asa ca si-a mobilizat prietenii si impreuna au reusit sa aduca zambetul pe chipul copiilor nevoiasi.

Totul a inceput de la un eveniment pe care Marian Moise, un tanar de 25 de ani din Timisoara, l-a creat pe o pagina de socializare. Prin acesta, el ii invita pe timisoreni sa doneze bani pentru a-i duce pe cei 28 de copii sarmani, la film. Si-a anuntat si prietenii si curand, avea sa stranga aproape 3.500 de lei. Din acesti bani, le-a cumparat copiilor un brad de Craciun, i-a dus la film si a organizat si o serbare la care a fost “invitat” si Mos Craciun care nu a venit cu mana goala.

Aceasta nu a fost prima initiativa a lui Marian. “Anul trecut, impreuna cu niste prieteni, am pus mana de la mana sa mergem cu 40 de copii la lasertag. S-au strans atunci 1.200 de lei. Am zis ca in perioada Craciunului, multi strang bani pentru a le face copiilor plase de dulciuri. Eu am zis sa fac ceva diferit si sa merg cu copiii la lasertag. Cu cateva luni inainte am fost cu cativa colegi acolo si eu, la 25 de ani, m-am distrat enorm. Am zis ca si copiii care nu au posibilitate sa mearga acolo se vor bucura la fel ca mine”, a declarat tanarul.

Citește și
18 copii orfani vor putea zambi de sarbatori
VIDEO. „Toată România este salvată”. Femeia care a sesizat CCR și a împiedicat-o pe Diana Șoșoacă să candideze la prezidențiale a sărbătorit cu șampanie

Anul acesta insa, initiative lui a mers mult mai bine si evenimentul a fost mai amplu ca anul trecut. “Am facut la inceputul lunii decembrie un eveniment pe Facebook. Le-am spus din nou prietenilor si au reactionat mai bine ca anul trecut. De data asta s-au implicat si persoane pe care nu le cunosc si am reusit sa strangem aproape 3.500 de lei. Le-am dat ocazia copiilor sa impodobeasca bradul, i-am dus la film si l-am adus pe Mos Craciun. A fost o bucurie de nedescris pentru ei” povesteste Marian.

Marian si prietenii sai au ganduri mari pentru anul viitor. Vor sa infiinteze o asociatie sau un ONG prin care sa le aduca bucurii copiilor in fiecare luna. “Ne-am gandit ca aceste evenimente sa nu fie doar de sarbatori. Incercam ca o data pe luna sa facem diferite activitati cu copiii care provin din familii cu probleme. Reactiile copiilor la aceste activitati sunt de nepretuit”, a incheiat Marian Moise, initiatorul acestui proiect.

Articol recomandat de sport.ro
Keanu Reeves s-a făcut pilot auto! Cum s-a descurcat în prima cursă la profesioniști!
Keanu Reeves s-a făcut pilot auto! Cum s-a descurcat în prima cursă la profesioniști!
Citește și...
"Rasuna bland spre seara", concert caritabil dedicat copiilor de la Valea Plopului si Valea Screzii

Povestea orfanilor din Valea Screzii si Valea Plocontinua sa impresioneze, astfel ca si anul acesta a fost organizat un eveniment caritabil pentru ca sutele de copii ingrijiti de parintele Tanase sa aiba parte de sarbatori frumoase.

18 copii orfani vor putea zambi de sarbatori
18 copii orfani vor putea zambi de sarbatori

Mai multi elevi din Cluj-Napoca si-au unit fortele si au organizat un targ, unde au fost deopotriva comercianti si clienti. Totul cu scopul strangerii de fonduri pentru copiii mai putin norocosi decat ei.

Recomandări
Românii își fură până și aerul pe care îl respiră. Păduri incendiate pentru a ascunde fraude sau plantate doar pe hârtie
Românii își fură până și aerul pe care îl respiră. Păduri incendiate pentru a ascunde fraude sau plantate doar pe hârtie

Țara pădurilor pierdute, partea a III-a. Ca să extindă suprafața împădurită de pe teritoriul României, Ministerul Mediului a finanțat cu sute de milioane de lei plantarea a sute de păduri pe terenuri degradate.  

BEC a respins ca inadmisibilă a doua candidatură depusă de Diana Şoşoacă la alegerile prezidenţiale (Surse)
BEC a respins ca inadmisibilă a doua candidatură depusă de Diana Şoşoacă la alegerile prezidenţiale (Surse)

Biroul Electoral Central (BEC) a respins ca inadmisibilă a doua candidatură depusă de Diana Şoşoacă pentru alegerile prezidenţiale.

Solicitarea lui Mircea Geoană după ce a fost acuzat că are legături cu Rusia.
Solicitarea lui Mircea Geoană după ce a fost acuzat că are legături cu Rusia. "Înseamnă că are o viziune diferită"

Candidatul independent la președinție, Mircea Geoană, și-a lansat, duminică, programul politic și a vorbit despre planurile și speranțele pentru țară. A răspuns și acuzațiilor despre legăturile, cu Rusia.