Facturi cu 50 la suta mai mici la energia electrica platita Universitatea de Vest din Timisoara. Cum este posibil

Ultima actualizare: 27-04-2014 07:17
rector UVT Timisoara, Marilen Pirtea

 In luna martie 2014, UVT a facut o economie de 48 la suta la factura de energie electrica, fata de aceeasi luna a anului precedent. Economia a fost posibila dupa ce s-a decis achizitionarea energiei electrice de pe platforma Bursa de Marfuri.

 Astfel, daca in martie 2013 UVT platea pentru energia electrica 44.542 de euro, in martie 2014 factura a fost cu 48% mai mica, de 23.278 de euro.

In 2014 a intrat in vigoare noul contract semnat de UVT care prevede furnizarea energiei electrice la un pret de 167,85 Mwh, cu 53% mai mic. Asta inseamna o reducere semnificativa fata de contractul precedent, in cadrul caruia furnizarea energiei electrice costa 361,4lei/MWh.

UVT doreste sa achizitioneze de pe Bursa de Marfuri si gaze naturale la un pret redus fata de cel actual. Procedurile de achizitie si licitatie au inceput si vor fi incheiate in aproximativ o luna.

“Ne-am propus reducerea si eficientizarea cheltuielilor, fara a afecta activitatea Universitatii. Iata ca rezultatele se vad prin cumpararea energiei electrice de pe bursa. Mergem si mai departe si vizam achizitia de gaze naturale de pe Bursa, la un pret mai mic decat cel pe care il platim acum”, a declarat rectorul UVT, Prof. univ. Dr. Marilen Pirtea.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO