Explozie urmata de incendiu la un depozit de produse petroliere. Exercitiul desfasurat de pompierii din Timisoara. FOTO

21-05-2014 16:26


exercitiu,incendiu

 Zeci de forte de ordine au intervenit astazi la stingerea unui incendiu izbucnit in urma unei explozii la un depozit de produse petroliere din Timisoara. Din fericire a fost doar un exercitiu desfasurat de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Banat.

 Pompierii din Timis au testat Planul de Urgenta Externa al depozitului de produse petroliere care apartine unui important grup petrolier, in cadrul unui exercitiu pentru limitarea si inlaturarea urmarilor unei explozii urmate de incendiu, fum si gaze toxice.

Conform scenariului, in urma golirii unui rezervor de benzina, din cauza temperaturii ridicate si a prezentei aerului, in contact cu vaporii de combustibil, a avut loc o explozie urmata de incendiu. 2000 de metri cubi de benzina s-au reversat in cuva de retentie si s-au aprins.Fumul dens a redus vizibilitatea si doi dintre lucratori au fost surprinsi de explozie si au suferit arsuri grave si fracturi la membre. Se activeaza Planul de Urgenta Externa, intrucat serviciul privat pentru situatii de urgenta nu poate gestiona situatia pe cont propriu.

Imediat, in zona au fost mobilizati aproximativ 50 de subofiteri din cadrul ISU Timis, dar si echipaje ale Inspectoratului de Jandarmi, precum si echipaje ale politiei si ale ambulantei. De asemenea, la locul incendiului devastator a fost solicitat si un pluton format din 10 militari din cadrul Unitatii Militare Timisoara.

Scopurile acestui exercitiu au fost testarea Planului de Urgenta Externa, antrenarea fortelor participante pentru ducerea la indeplinire a sarcinilor, verificarea modului de evacuare a persoanelor si imbunatatirea cooperarii intre insitutiile implicate, in cazul unor dezastre reale.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO