Elevii intra in febra examenelor. Incep simularile pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat

07-03-2013 13:04


student, bacalaureat, elev

 Luni, peste 13.000 de copiii din judetul Timis vor sustine prima proba scrisa, la Limba si literatura romana, pentru a se obisnui cu rigorile celor doua examene nationale.

 Asadar, in 11 martie, de la primele ore ale diminetii, elevii din clasa a VIII-a si cei aflati in an terminal la liceu se vor aseza in banci, insa nu pentru orele obisnuite, ci pentru a simula examenul la Limba si literatura romana.

Pentru examenul de Evaluare Nationala s-au inscris 5.463 de elevi de clasa a VIII-a, iar pentru examenul de Bacalaureat sunt 6.812 de elevi inscrisi, din clasele a XII-a, a XIII-a, precum si cei care au urmat cursurile la seral. Cu toate ca numarul celor inscrisi la simulari este unul mare, nu este un lucru sigur ca toti cei 13.000 de elevi se vor prezenta la examen.
“Consiliile de administratie ale mai multor scoli din judet au decis ca notele de la simulare sa fie trecute si in catalog, la materiile respective. Asta ii sperie pe elevi, este posibil ca unii sa nu se prezinte la simulari, pentru a scapa de notele mici”, a declarat pentru StirileProTV.ro/Vest, Inspectorul General Adjunct al ISJ Timis, Aura Danielescu.

A doua proba la simulari va avea loc pe 18 martie, cand elevii de clasa a VIII-a vor sustine examenul la Matematica, iar cei de liceu vor da in aceeasi zi proba in functie de profilul pe care il urmeaza. Cei care invata la profilul uman vor sustine proba la Istorie, iar cei care invata la profilul real, vor sustine proba la Matematica.

Simularea examenului de Bacalaureat se va incheia pe 25 martie, atunci cand este programata proba la alegere. Astfel ca, liceenii de la profilul real vor avea de ales intre Biologie, Chimie, Fizica sau Informatica, iar cei de la profil uman, au de ales intre Geografie, Psihologie, Economie sau Filozofie. Toate evaluarile vor fi sustinute in scolile de provenienta, de la ora 9:00.

Elevii nu scapa nici la aceste simulari de camerele de supraveghere. “Avem nevoie de rezultate reale, pentru a sti cu adevarat care va fi situatia in vara”, a incheiat Aura Danielescu.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO