E oficial: Liceul de Arte Plastice se muta in cladirea Colegiului Tehnic de Vest

30-07-2013 16:20


Liceu Arte Plastice, Timisoara

 Sute de elevi din Timisoara vor invata din septembrie intr-o alta cladire, fata de precedentul an scolar.

 Liceul de Arte Plastice va fi mutat in cladirea Colegiului Tehnic de Vest, iar acesta din urma va fi mutat cladirea unde a functionat Scoala Generala numarul 9.

Cladirea din centrul orasului in care invata acum elevii Liceului de Arte Plastice din Timisoara a fost obiectul unui scandal monstru in urma cu doi ani. Pentru a nu mai plati o chirie de peste 30.000 de euro pe luna, reprezentantii primariei au decis atunci ca liceul sa fie mutat intr-o alta cladire pe care o detine primaria, pe strada Liviu Rebreanu. Atunci, reprezentantii scolii si-au luat angajamentul ca vor plati din fonduri proprii chiria, numai sa nu se mute.

Acum, conducerea Liceului de Arte Plastice a revenit la sentimente mai bune, insa de data aceasta profesorii de la Colegiul tehnic de Vest s-au aratat revoltati. Ei sustin ca elevii din unitatea lor de invatamant nu isi pot desfasura cursurile intr-o cladire cu mai putine sali de clasa.

Viceprimarul Timsioarei, Dan Diaconu, a atentionat conducerea Colegiului Tehnic de Vest ca numarul elevilor inscrisi la acest liceu a scazut considerabil in ultimii ani. De exemplu, in sesiunea din aceasta vara s-au ocupat doar 30 de locuri din cele peste 100 care au fost puse la dispozitie de unitatea de invatamant. Daca aceasta situatie nu se va remedia, unitatea de invatamant ar putea fi desfiintata.

Proiectul de hotarare a primit 15 voturi si 4 impotriva din partea consilierilor locali.

Astfel ca, din septembrie, elevii de la Liceul de Arte Plastice vor invata in cladirea situata pe Bulevardul Dragalina, numarul 8. Elevii Colegiului Tehnic de Vest vor invata in imobilul situat pe Bulevardul Liviu Rebreanu, numarul 35.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO