Doua taxe noi pentru timisoreni, in 2014: taxa de tranzit si taxa de poluare

06-01-2014 10:44


taxe si impozite

 In 2014, la Timisoara, taxele si impozitele locale raman la acelasi nivel cu anul trecut. Totusi, de anul acesta se mai impun doua taxe noi, in timp ce alta a fost eliminata.

 Din acest an, toate societatile comerciale si persoanele juridice care desfasoara activitati ce polueaza orasul, chiar si la un nivel foarte mic, vor fi nevoite sa plateasca o taxa speciala. Aceasta a fost stabilita de Consiliul Local la suma de 500 de lei. In total, peste 8000 de societati si persoane juridice sunt nevoite sa plateasca aceasta taxa.

Taxa pentru poluatori nu va fi diferita de celelalte taxe locale. Aceasta se va plati in doua transe egale, iar cei care isi achita datoria la bugetul local in primele trei luni ale anului, beneficiaza de o reducere de 10%.

O alta taxa care a fost introdusa in acest an este taxa de tranzit. Din 2014, transportatorii care au vehicule mai mari de 7.5 tone vor fi nevoiti sa plateasca o taxa de 200 de lei, in cazul in care vor sa traverseze Timisoara. Pentru a nu plati, ei au de asemenea la dispozitie o ruta alternativa, centura orasului.

“Incepand cu anul 2014 vehiculele sau ansamblul de vehicule de transport marfa cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7.5 tone, care tranziteaza Municipiul Timisoara pe urmatorul traseu: strada Gheorghe Adam (de la intersectie cu Calea Dorobantilor) – strada Avram Imbroane – str. Aristide Demetriade – str. Divizia 9 Cavalerie – Str Amurgului si retur, vor plati o taxa de tranzit in valoare de 200 de lei/ tranzitare”, scrie intr-un proiect de hotarare publicat pe site-ul primariei.

Singura dare locala care a fost eliminata de autoritatile locale timisorene o reprezinta taxa pentru artificii. Pana in acest an, cei care doreau sa organizeze focuri de artificii, erau nevoiti sa plateasca 200 de lei pentru fiecare minut in care cerul era luminat de artificii.

Taxele si impozitele locale se vor plati la Timisoara incepand de luni, 13 ianuarie 2014.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO