Criminalul mamei lui Nicu Covaci, eliberat din inchisoare dupa 15 ani. Ce a declarat la iesire

29-08-2013 10:59


 Barbatul care a ucis-o pe mama lui Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, in urma cu 21 de ani, a fost eliberat miercuri din Penitenciarul din Timisoara.

 Zoltan Ruszi a fost eliberat dupa ce a ispasit 15 ani de detentie. La iesire, nu a vrut sa ii transmita nimic fiului victimei pe care a ucis-o cu sange rece.

Barbatul a iesit pe portile inchisorii si nu a dat nici un semn ca ar regret crima comisa. Intrebat daca ii pare rau pentru fapta sa, Zoltan a raspuns rece ca ii pare rau doar ca a facut puscarie.

Teribila crima a comis-o in urma cu 21 de ani, cand mama liderului trupei Phoenix, Tamara Stoian, nu a avut nici o sansa in fata lui Zoltan Ruszi si a complicelui sau, care intrasera in casa victimei pentru a fura. Douazecisicinci de lovituri de cutit i-au adus moartea femeii in varsta de 71 de ani care i-a surpins in casa ei pe hoti. Dupa ce au omorat-o, criminalii au incendiat casa pentru a distruge urmele. Timp de sase ani au reusit sa ascunda crima si mai mult decat atat, in tot acest timp, cei doi au mai fost condamnati pentru furt si incarcerati. Nimeni nu a stiut ca cei doi o omorasera pe Tamara Stoian. Abia in anul 1998, femeia care se ingrijea de casa mamei lui Nicu Covaci si le vanduse pontul celor doi le-a povestit totul politistilor. Zoltan Ruszi era deja la inchisoare pe atunci, pentru furt.

In urma procesului, acesta a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare, iar complicele sau, Carol Sandor a primit 18 ani de detentie. Ruszi a fost eliberat miercuri, 28 august, pentru buna purtare.

VIDEO PROTVPLUS.RO