Comuna Biled a ramas fara primar. Edilul-sef a fost destituit,dupa ce a fost condamnat la inchisoare

23-10-2013 13:20


primar Biled, Timis

 Comuna Biled se pregateste de alegeri. Prefectul de Timis, Eugen Dogariu, a emis un ordin de incetare a mandatului pe care primarul Lentin Duta l-a castigat in alegerile din 2012.

 Primarul comunei Biled, Leontin Duta a fost condamnat in luna februarie a acestui an la 18 luni de inchisoare cu suspendare. Potrivit prefectului de Timis, edilul sef a fost gasit vinovat pentru utilizare defectuoasa a unor fonduri europene. Mai exact, a depus o cerere pentru ca primaria sa obtina subventii pentru peste 60 de hectare de teren, desi terenul era inchiriat. Acest lucru a fost facut fara stirea Consiliului Local.

Eugen Dogariu, prefect de Timis: „Ordinul prefectului de incetare a mandatului a fost emis luni, primarul a fost condamnat definitiv si irevocabil pentru utilizare defectuoasa a unor fonduri europene. (...) Ordinul a fost comunicat marti, iar din momentul in care il primeste, primarul are la dispozitie 10 zile pentru a-l ataca in contencios”.

Leontin Duta spune insa ca este hotarat sa atace in instanta ordinul Prefecturii.

„Inca nu am primit vestea, am auzit-o din alte parti. Voi face ce e de facut legal, voi contesta in instanta ordinul. Din moment ce legea imi da voie sa fiu primar, nu inteleg de ce nu imi da domnul prefect”, a declarat Duta.

Intrebat daca va mai candida la urmatoarele alegeri, in situatia in care instanta nu ii va da dreptate, Leontin Duta a spus: „Bineinteles. Am voie sa fac asta, dar daca asa se vrea, sa nu mai fiu primar si apoi sa candidez si sa fiu din nou, nu stiu ce logica e asta.”

Potrivit prefectului, in urmatoarele 90 de zile, in comuna Biled se vor organiza noi alegeri. Pana atunci, fotoliul de primar va fi ocupat de actualul viceprimar.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO