Chester Williams a ajuns la Timisoara: „Jucatorii din Romania trebuie sa invete regulamentul”

Ultima actualizare: 30-10-2012 17:18
Chester
ProSport

Campion mondial în 1995 cu Africa de Sud, antrenorul de rugby vrea să îi facă pe bănăţeni campioni. Williams este la a doua experienţă în România şi ştie care sunt defectele jucătorilor din ţara noastră

Vedeta mondialului din 1995 şi totodată primul rugbist de culoare din echipa naţională a Africii de Sud a ajuns astăzi în Timişoara. Chester Williams va pregăti echipa de rugby din localitate, primul antrenament pe care îl va conduce fiind programat mâine, la ora 15,30.

„Vreau să învăţ cât mai multe despre oraş şi sper să fac şi nişte cursuri de limba română, ca să mă înţeleg mai uşor cu jucătorii. Vreau să câştig campionatul, dar în primul rând vreau să mă asigur că jucătorii ştiu ce vreau de la ei. Trebuie să aducem cât mai mulţi suporteri la stadion, prin felul în care vom juca. Va fi greu să-i pun în formă până începe campionatul, dar mă voi asigura ca echipa să fie pregătită. Ţin minte că Timişoara nu era o echipă rea, am jucat împotriva lor când eram la Dinamo, dar ceea ce îmi propun eu e să-i fac să joace mai bine decât anul trecut”, a declarat Williams la prima întâlnire cu presa timişoreană.

Eroul filmului „Invictus” a antrenat-o şi pe Dinamo în 2008, reuşind să câştige atunci eventul. Williams nu s-a ferit să sublinieze defectele jucătorilor din România, pe care le-a semnalat în perioada petrecută aici. „Sunt destui jucători buni în România pentru a avea un campionat bun şi o echipă naţională bună. Dar, cât timp am fost eu în România, am observat că jucătorii nu cunosc foarte bine regulamentul jocului de rugby. Asta e cheia, jucătorii din România trebuie să ştie exact ce au voie şi ce nu au voie în anumite momente ale jocului”, a spus antrenorul Timişoarei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO