Ana Moura, cea mai cunoscuta cantareata de fado a Portugaliei va concerta sambata la Timisoara

04-10-2013 13:03


afis concert Ana Moura, fado

 Cea mai cunoscuta cantareata de fado a Portugaliei va sustine in acest weekend un concert la Timisoara. Artista se afla pentru prima data in Romania, in cadrul unui turneu national.

 Dupa ce a concertat in capitala (3 octombrie), artista va ajunge sambata (5 octombrie) si pe scena Teatrului National din Timisoara.

Ana Moura este una dintre cele mai in voga artiste din Portugalia si totodata una dintre marile sperante ale fado-ului.

Artista a fost nominalizata pentru premiul olandez muzical Edison Award, ea fiind si interpreta preferata a rockerilor de la Rolling Stones, cu care a colaborat pentru melodiile “Brown Sugar” si “No Expectation”. Paiunea Anei pentru muzica fado a urcat-o direct in topuri. Cu cel de-al patrulea album “Leva-me aos Fados”, artista a reusit sa-l cucereasca si pe Prince. Acesta a invitat-o sac ante alaturi de el la festivalul Super Bock Super Rock.

Ana Moura s-a nascut in 1979 si a crescut intr-o familie de cantareti care au incurajat-o sa urmeze o cariera muzicala. La sase ani a cantat primul ei cantec Fado, iar talentul in acest domeniu i-a fost descoperit mult mai tarziu, dupa ce Ana trecuse deja prin mai multe stiluri de muzica.

Cel mai cunoscut album al Anei Moura este chiar cel de debut, “Para Além da Saudade” (2005), cu care a castigat premiul Amália Rodrigues.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO