Amenzi de aproape 30.000 de lei in urma unor controale la doua centre comerciale din Timisoara

30-07-2013 13:10


Piata de Gros Timisoara

 Politistii de investigare a fraudelor din Timis au verificat astazi doua centre comerciale din Timisoara, pentru a combate evaziunea fiscala. Comerciantii gasiti cu nereguli s-au ales cu amenzi de 28.500 de lei si cu marfa confiscata.

 Peste 56 de politisti au verificat fiecare comerciant din Piata de Gros si dintr-un centru comercial, care se ocupa cu vanzarea de legume si fructe.

“Actiunea a vizat verificarea legalitatii de functionare a societatilor comerciale cu privire la existenta documentelor de provenienta a marfurilor expuse spre vanzare (…) Modul de comercializare a legumelor si fructelor, stabilirea locurilor si depozitelor in care sunt stocate marfurile si a punctelor de vanzare autorizate si neautorizate”, au transmis reprezentantii IPJ Timis.

Oamenii legii au verificat 39 de autoturisme pentru transport marfuri si 52 de societati comerciale, intreprinderi individuale si producatori agricoli.

In urma controalelor, au fost aplicate 11 sanctiuni in valoare de 28.500 de lei, pentru vanzarea marfurilor a caror provenienta nu a putut fi dovedita si pentru ca pretul de vanzare al legumelor si fructelor nu era afisat, asa cum prevede legea.

Totodata, au fost confiscate 1.150 de kilograme de legume si fructe ( 221 kg cartofi, 287 kg rosii, ceapa, piersici, mere, usturoi), in valoare de 4600 de lei.

Astfel de acţiuni vor fi desfasurate in perioada urmatoare si in alte zone de pe raza municipiului.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO