Alerta pe calea ferata dintre Timisoara si Urseni, dupa ce o cisterna si patru vagoane cu motorina s-au rasturnat. VIDEO

Ultima actualizare: 09-03-2014 07:03

 Alerta, miercuri seara, la marginea Timisoarei. Un vagon-cisterna s-a rasturnat, iar alte patru vagoane ale unui tren marfar care transporta motorina, au deraiat.

Din fericire, combustibilul nu s-a scurs din cisterna, si nimeni nu a fost ranit.

Circulatia pe drumul care face legatura dintre Urseni si Timisoara a fost inchisa complet si va fi redeschisa astazi.

Accidentul s-a petrecut in jurul orei 18:00, la cinci kilometri de Timisoara. Trenul marfar transporta 24 de cisterne pline cu motorina, catre o platforma petroliera.

La fata loculului au ajuns patru echipaje de pompieri si doua ambulante SMURD. De asemenea, jandarmii au asigurat zona si nu au lasat pe nimeni sa se apropie.

Ioan Sorincau, primarul comunei Mosnita Noua: "S-a rasturnat o cisterna si a mai angrenat inca patru cisterne care au sarit peste sine. Din fericire nu sunt scurgeri de motorina, putea sa fie un dezastru foarte mare daca pica pe aerisitoarele de la linia de presiune a transgazului."

Calea ferata pe care circula trenul este una privata si administratorul, spun localnicii, nu a mai facut investitii acolo de peste 40 de ani.

Circulatia in zona va fi redeschisa astazi, dupa ce autoritatile vor aduce o macara sa ridice cisterna rasturnata.

In urma accidentului, sinele de cale ferata au fost distruse complet pe o lungime de 30 de metri.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO