70 de cadre medicale din toata tara se intrec in Competitia Nationala a Ambulantelor, la Timisoara

04-10-2012 11:07


competitie ambulante timisoara

 Nu mai putin de 29 de echipaje de ambulante din 19 judete, au ajuns ieri la Timisoara, unde se va desfasura Competitia Nationala a Ambulantelor.

Pregatirile pentru concursul propriu-zis care va avea loc maine, la Giroc, au inceput inca din aceasta dimineata.

Mai multi medici si asistente, vor avea de trecut doua probe: cea de resuscitare cardio-respiratorie si cea de politraumatism. Toate manevrele se vor face dupa un scenariu bine pus la punct. Pentru efectuarea interventiilor, cadrele medicale au la dispozitie echipamente de simulare, conectate la un manechin. Contra cronometru, si in cel mai optim mod cu putinta, echipajele trebuie sa demonstreze ca pot salva potentialii pacienti.

Organizatorii concursului, conducerea Serviciului de Ambulanta al Judetului Timis spune ca totul a fost minutios pregatit, cu ajutorul unui scenarist si, pentru a nu avea surprize le-a dat posibilitatea competitorilor sa se acomodeze pe tot parcursul zilei de astazi cu aparatura, care este una la standarde europene. “Miza este una foarte mare, incepand de la premii, pana la orgoliile lor, care e cel mai bun din tara, care este pregatirea lor profesionala, care in ultima instanta, conduce la beneficiul pacientului. Fiecare echipaj va merge la sfarsit la el in judet cu un plus de experienta si la randul lui va influenta alte echipaje locale”, a declarat Leonida Iancu, director al Serviciului de Ambulanta Timis.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO