Partide, primarii, ministere si prefecturi, datoare cu chiria la stat. PSD Bucuresti, executat silit pentru 2 milioane de lei

Dată publicare: 30-07-2016 10:55
Dată actualizare: 02-08-2016 07:38


sediul PD

Guvernul a publicat vineri lista la zi a persoanelor juridice cu datorii la RA-APPS, pe care apar partide, dar si primarii si chiar o ambasada.

 

Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic a dat publicitatii vineri lista cu debitorii Regiei Autonome ”Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS) la data de 31 mai 2016 cu incasari la 18 iulie. Pe lista apar numeroase asociatii si fundatii care nu si-au platit chiria pe sediile primite de la stat, dar si partide politice.

Partidul Ecologist Roman are de achitat datorii aproape un milion de lei noi care au ajuns si in instanta, iar PNL, de peste 754.000 de lei, dar in cazul liberalilor exista o declaratie de angajament. Campioana este insa organizatia PSD-Bucuresti, care are de platit mai mult de 2 milioane de lei noi pentru un sediu din care intre timp a si plecat si pentru care social-democratii au fost executati silit.

28 de institutii se numara printre debitorii aflati in spatiul RA-APPS, cu datorii totale de 996.858,05 lei. Cele mai mari datorii le are Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara -329.150 de lei. Primariile sectoarelor 2, 3 si 4 se numara la randul lor printre debitorii aflati in spatiul Regiei, cu datorii totale de peste 220.000 de lei. Primariile apar si pe lista debitorilor plecati din spatiu: Primaria sectorului 2 si Primaria sectorului 4, figureaza aici cu datorii totale de peste 160.000 lei.

Si Primaria Capitalei are debite de peste 4.600 de lei, pentru care s-a deschis un dosar in instanta. Datorii la chirie au si Consiliul Concurentei, Avocatul Poporului, Directia Generala a Finantelor Publice, Prefectura Capitalei si cea a judetului Ilfov, mai multe ministere, RADET si Comisia Nationala pentru UNESCO

Pe lista RA-APPS apare si ambasada Greciei care si-a luat insa un angajament de plata cu rate la 2 luni pentru suma de 27.392 de lei.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO