David Duchovny, interviu exclusiv pentru Știrile ProTV: "Încerc să aduc drama în orice comedie joc"

12-02-2019 14:54


Actorul David Duchovny, cunoscut în toată lumea pentru rolul unui agent FBI din „Dosarele X”, a acordat un interviu în exclusivitate pentru Știrile ProTV. El a cântat duminică seară la București.

„Bună, ce faceți? Sper că engleza voastră e ok, pentru că româna mea e... zero. Trebuie să mă învățați câte ceva. Cum spun: „Numele meu este”?”, a glumit el cu jurnaliștii.

Reporterul Știrile ProTV Vitalie Cojocari a stat de vorbă cu David Duchovny despre cariera sa în televiziune, despre legătura „de sânge” cu Europa de Est, cât și despre evoluția sa în lumea muzicii.

Vitalie Cojocari: „David Duchovny ești un actor faimos, dar și un compozitor faimos. Cum a început totul?”

David Duchovny: „În urmă cu vreo 8 ani am început să cânt la chitară, dar n-am crezut niciodată că voi scrie cântece, că le voi cânta pe o scenă. Am învățat singur să cânt melodii care îmi plăceau, iar apoi am început să îmi notez cuvinte, versuri, adică un fel de poezii, și m-am gândit să le pun pe muzică. Am început să fac asta doar pentru plăcerea mea: să stau într-o cameră și să văd dacă pot compune un cântec. În timp, un lucru a dus la altul. Am început să scriu mai multe melodii, să lucrez cu oameni mai buni ca mine, care m-au învățat multe despre structură, despre cum să compui un cântec. După aceea, am început să mă gândesc să le înregistrez și să le cânt pe scenă. N-a fost ceva ce plănuiam să se întâmple, ci ceva ce s-a întâmplat pur și simplu.”

Vitalie Cojocari:Muzica ta e pop-rock sau indie? Cum ți-ai califica stilul?”

D.D: „Aș spune că fix așa: cred că indie. Dar am crescut cu muzica din anii ’60 sau ’70. Când eram mic ascultam The Beatles, Rolling Stones, The Who, Bob Dylan. Apoi în anii ’70 și ’80 pe Tom Petty, Leonard Cohen. Cam asta era genul meu de muzică. Nu acum, ci atunci. În formație sunt și membrii mai tineri care aduc un anumit tip de sensibilitate muzicii noastre. E o combinație.”

Vitalie Cojocari: Oamenii îl știu pe David Duchovny actorul. Cum te descrii mai mult, ca fiind actor sau artist?”

D.D:Știi, fac actorie de mulți ani. 30 de ani sau chiar mai mult. Mereu voi juca în filme, mereu voi regiza, mereu voi scrie și cred că mereu voi face muzică. Nu cred că una o exclude pe cealaltă.”

Vitalie Cojocari: „Nu te deranjează că oamenii te știu din „Dosarele X”, dar vin la concertele tale tocmai din acest motiv?”

D.D: Nu, nu le va plăcea muzica mea doar pentru că le place cum joc. Poate vor veni la concert pentru că mă plac în calitate de actor, dar dacă nu le place muzica, nu vor mai reveni. Mereu îi sfătuiesc să revină doar dacă le place muzica mea. Mă bucur când vin oamenii să mă vadă – fie că mă știu din „Californication” sau dintr-un rol mic. Dar dacă le place muzica, vor dori să mă asculte mai mult. Așa că nu mă deranjează.”

Reporter: „Cum explici fenomenul Dosarele X?”

D.D:E genul ăla de serial care cred că e universal. Se întâmplă în America, dar nu cred că se adresa neapărat „sensibilității” americanilor. E un subiect global, întrebarea dacă există ceva mai mult acolo, în Univers e una globală, nu limitată la America.”

Vitalie Cojocari: „Ai spus că nu crezi în conspirații. De ce?”

D.D:Depinde de conspirație. Cred că oamenii comit crime, cred că grupuri de oameni comit infracțiuni. Cred că asistăm la asta chiar acum cu Guvernul american, care se mișcă lent. Sunt conspirații - cum ar fi că cineva deține secretul despre extratereștrii - în conspirațiile astea nu cred. Oamenii nu pot ține astfel de secrete prea mult timp.”

Vitalie Cojocari: „Ești primul actor care a obținut Globuri de Aur și pentru dramă, și pentru comedie.”

D.D:Nu încerc să aduc comedia în roluri dramatice, dar încerc să aduc drama în orice comedie joc. Dacă mă pot mândri cu ceva, aș spune că mă mândresc că am dat o notă comică „Dosarelor X”, dar și o notă dramatică și realistă lumii absurde din „Californication”.

Vitalie Cojocari: „Urmează vreun sequel pentru „Californication” sau pentru „Dosarele X?”

D.D: „Nu știu. Trăim într-o lume în care totul este refăcut. Aș fi spus „nu” în trecut, dar mi s-a dovedit contrariul. Oamenii redescoperă un serial, devine din nou popular și vor mai mult. Sunt deschis la o astfel de idee.”

Vitalie Cojocari: „Știi ce înseamnă „Duchovny” în rusă?”

D.D: „Ceva spiritual. Sfântul Duh?”

Vitalie Cojocari: „Bunicul tău e din Ucraina. Te leagă asta în vreun fel de Europa de Est? Știi ceva despre România?”

D.D: „Nu știu prea multe despre România, dar cu Europa de Est am o anumită conexiune. De exemplu, bunica mea era din Varșovia. Deci familia tatălui meu este din Europa de Est – Ucraina și Polonia. Nu știu cum aș putea avea o legătură mai puternică de atât cu Europa de Est. Mama este din Irlanda, deci dintr-o altă parte a Europei, dar...știi, sunt mulți americani care provin din Europa, eu mă trag din Europa de Est.”

Vitalie Cojocari: „Ce mesaj ai pentru fanii români ai „Dosarelor X” și „Californication”?

D.D:Sunt mereu surprins când ajung în locuri în care n-am mai fost și întâlnesc oameni pe care nu i-am mai văzut. Nu cunosc limbajul, cultura e așa de diferită de ceea ce știu eu, dar ei mă știu, îmi apreciază munca. Sunt fani ai serialelor în care joc și simt că fanii români sunt prietenoși, calzi și iubitori. Nu știam asta despre ei. Nu că aveam o părere negativă despre ei până acum, dar... Sunt mișcat.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO