Ultima superlună a anului 2020. Când va putea fi văzut fenomenul astronomic
Ultima superlună a anului 2020, când satelitul natural al Pământului se va afla cel mai aproape de planeta noastră, va fi vizibilă joi noapte.
Aceasta va fi a patra superlună de anul acesta. Fenomenul a mai fost înregistrat în februarie, martie şi aprilie, iar fiecare a avut un nume diferit. Cel de joi este cunoscut ca „superluna florilor”, transmite News.ro.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Evenimentul astronomic este unul obişnuit. De regulă, au loc între trei şi cinci astfel de fenomene anual. Potrivit NASA, următoarele vor avea loc pe 27 aprilie şi 26 mai 2021.
Fenomenul este determinat de doi factori: Luna trebuie să fie în faza plină şi să se afle în punctul de pe orbită cel mai apropiat de Pământ. Când aceste condiţii sunt îndeplinite, astrul luminează mai puternic şi apare mai mare decât de obicei.
Forma orbitei lunare se schimbă în funcţie de gravitaţia exercitată de Soare şi de planete. În medie, sunt 363.300 kilometri între Pământ şi satelitul său natural.
Termenul „superlună” a fost emis în 1979 de strologul Richard Nolle.