Istoria unui continent ar putea fi rescrisa. Specialistii nu au o explicatie pentru ce au gasit

Ultima actualizare: 24-05-2013 06:59
arheolog

Cinci monezi de bronz, descoperite in nordul Australiei, vor rescrie intreaga istorie a acestei regiuni.

Monezile dateaza din anul 900 si sunt originare din Africa. Deocamdata istoricii nu stiu cum au ajuns aici aceste monezi foarte vechi.

Povestea lor este insa mai indelungata. Ele au fost gasite de soldatul Maurie Isenberg in 1944, ingropate in nisip, in insulele Wessel, langa coasta de nord a Australiei. In 1979, el le-a trimis unui muzeu din Australia.

Tot Insenberg a gasit atunci alte 4 monede, care apartin Companiei olandeze a Indiilor de Est si dateaza din 1690, scrie Daily Mail.

Asta inseamna ca olandezii au descoperit continentul inainte de sosirea aici a lui James Cook, in 1770.

Monezile de bronz, care dateaza din anul 600, au fost emise de sultanatul Kilwa, care facea negot cu India si care era localizat langa Tanzania.

Pana acum, istoricii sustineau ca olandezii au cercetat primii noul continent, insa Australia a fost revendicata de James Cook pentru Imperiul Britanic, in 1770.

Noua descoperire sugereaza insa ca exista un comert intre Australia, Africa si India, in urma cu peste 1.000 de ani.

Deci, alte civilizatii mai vechi au ajuns aici, inaintea europenilor, iar istoria Australiei va trebui rescrisa complet.

Exista insa si o alta teorie, potrivit careia monezile au ajuns aici in urma unui naufragiu.

O echipa de cercetatori, condusi de profesorul Ian McIntosh, de la Universitatea Indiana, va cerceta in luna iulie locul unde au fost gasiti acesti banuti, sperand sa afle cum au ajuns in Australia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO