Imagini pe care pana acum le vedeau doar astronautii. Transmisie LIVE HD de pe Statia Spatiala Internationala


Ultimul update: Sambata 10 Mai 2014 07:15
Data publicarii: Miercuri 07 Mai 2014 11:47
Categorie: Stiri Stiinta
Imagini pe care pana acum le vedeau doar astronautii. Vedeti aici o transmisie LIVE HD de pe Statia Spatiala Internationala

Agentia Spatiala NASA a montat 4 camere de luat vederi pe Statia Spatiala Internationala, cu care transmite LIVE in format HD imagini de deasupra Pamantului.

Conform Huffington Post, aceste camere sunt amplasate in interiorul unor cutii cu temperatura controlata, care au nitrogen uscat inauntru. Imaginile transmise de pe SSI (Statia Spatiala Internationala) sunt trimite pe Pamant si reformatate inainte sa fie transmise LIVE pe internet, la intervale de timp stabilite.

Transmisia LIVE nu este accesibila tot timpul si sunt perioade regulate in care pe ecran nu se vede nimic, din cauza pozitionarii Statiei fata de Soare. Iar cine are rabdare sa priveasca aceste transmisii suficient de mult, poate prinde un rasarit sau un apus de Soare la fiecare 45 de minute.

Atunci cand echipajul Statiei este la munca, camerele vor furniza imagini din interiorul SSI. Iar atunci cand membrii echipajului sunt in pauza, imaginile vor arata Pamantul.

NASA afirma ca scopul acestui experiment este sa testeze rezistenta camerelor de luat vederi in spatiu si sa vada daca radiatiile au efecte negative asupra echipamentelor tehnice.

NOTA despre transmisia LIVE:

-► Daca ecranul este negru, inseamna ca SSI este pe partea intunecata a Pamantului.

-► Daca ecranul este gri inseamna ca se schimba unghiurile de transmisie.

-► Daca nu aveti sunet ... este normal, pentru ca nu aveti ce auzi din cosmos. Puteti folosi propria voastra coloana sonora.


Live streaming video by Ustream

 

Sursa: Huffington Post

VIDEO PROTVPLUS.RO