Google il omagiaza astazi pe dirijorul roman Sergiu Celibidache, nascut acum de 100 de ani

Ultima actualizare: 10-08-2012 00:20
google

Google si-a modificat logoul, joi, pentru a il omagia pe dirijorul roman Sergiu Celibidache, de la a carui nastere se implinesc o suta de ani.

Astfel, silueta celebrului dirijor roman apare suprapusa peste prima litera din cuvantul "Google", iar celelalte litere sunt prezentate sub forma unor instrumente muzicale folosite in orchestrele de muzica clasica: trombon, toba, vioara, flaut si discuri de percutie.

Sergiu Celibidache, nascut in 28 iunie 1912, in orasul Roman din judetul Neamt, a fost dirijor si compozitor, membru de onoare al Academiei Romane.

Sergiu Celibidache si-a inceput cariera de dirijor la 33 de ani, la pupitrul Orchestrei Filarmonicii din Berlin, atunci cand l-a inlocuit pe Wilhelm Furtwangler, in anii care au urmat dupa cel de-al doilea razboi mondial. In 1979, a devenit dirijorul principal al orchestrei pe care a transformat-o intr-unul dintre cele mai bune ansambluri din lume si de care i-a ramas legat numele:

Orchestra Filarmonicii din Munchen. A dirijat sute de concerte, iar stilul sau unic l-a facut sa fie considerat unul dintre cei mai apreciati dirijori din toate timpurile.

Muzicianul roman a murit la varsta de 84 de ani, in 14 august 1996, in orasul Neuville-sur-Essonne din Franta.

Google isi modifica frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra personalitati.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO