Descoperire istorică într-un muzeu din Kenya. Ce s-a găsit într-un simplu sertar


Ultimul update: Joi 18 Aprilie 2019 16:25
Data publicarii: Joi 18 Aprilie 2019 16:17
Categorie: Stiri Stiinta
muzeu kenya

O nouă specie de mamifer gigantic a fost identificată după ce arheologii au investigat câteva oase păstrate timp de mai multe decenii într-un sertar al unui muzeu din Kenya.

Specia, numită "Simbakubwa kutokaafrika", care înseamnă "leul mare african" în Swahili, a trăit în Africa de Est în urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, scrie BBC.

Hyaenodonts – specie numită așa deoarece dinții exemplarelor seamănă cu cele ale unei hiene moderne - au fost carnivore dominante, cu peste 20 de milioane de ani în urmă, raportează National Geographic.

"Pe baza dinților masivi, Simbakubwa era un carnivor specializat, care era semnificativ mai mare decât leul modern și mai mare decât un urs polar", spune cercetătorul Matthew Borths, citat de agenția de știri AFP.

Descoperirea din sertarul Muzeuli Național din Nairobi

În 2013, el a făcut cercetări la Muzeul Național Nairobi când a cerut să se uite la conținutul unei colecții etichetate "hiene".

Craniul creaturii, alte oase și dinți fuseseră puse acolo după ce au fost găsite în timpul unei săpături în vestul Kenyei la sfârșitul anilor 1970.

Borths a colaborat cu un alt cercetător, Nancy Stevens, iar în 2017 au început să analizeze exemplele neobișnuite de fosile.
Constatările lor au fost prezentate în Journal of Vertebrate Paleontology. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO